Premieră în România – prima unitate de decontaminare PET

Premieră în România - prima unitate de decontaminare PET

Ieri, ministrul Mircea Fechet, alături de Prim-ministrul Marcel Ciolacu și de E.S. ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, a participat la evenimentul de inaugurare a unei noi linii de producție a fabricii Coca-Cola.

Investiția utilizează o tehnologie inovatoare de decontaminare bazată pe policondensare în stare lichidă, produce PET reciclat (rPET) la standardul de calitate necesar în industria alimentară și are o valoare de aproximativ 55 milioane lei, din care 17,5 milioane lei ajutor de stat. Echipamentele din această unitate funcționează cu 100% energie electrică din surse regenerabile, adică are zero emisii de CO2.

”In contextul tuturor acestor discuții despre sustenabilitate, despre schimbări climatice, despre fenomene meteo extreme care nu ocolesc România, inaugurăm astăzi o investiție care aduce cele mai noi tehnologii, generează locuri de muncă pentru industria din România și face ceva în plus: protejează mediul înconjurător și asigură generațiilor viitoare un mediu mai curat și mai sănătos.

Mai avem 57 de zile până când sistemul garanție-returnare va intra în funcțiune și mă bucur să constat că unul dintre partenerii cei mai importanți ai SGR în ceea ce privește finanțarea, gestionarea și implementarea celor mai noi tehnologii rămâne Coca-Cola. Ca ministru al mediului, am convingerea că vom reuși să avem un dialog la fel de bun și să ne asigurăm că totul va funcționa așa cum trebuie, astfel încât toate companiile să înțeleagă că e nevoie să investim și în sustenabilitate și în reciclare pentru a avea o economie care utilizează resursele în mod eficient, pentru a proteja sănătatea populaţiei și a asigura o dezvoltare durabilă” a subliniat Mircea Fechet în alocuțiunea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *