Rezultate remarcabile la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol datorate proiectului PNRAS

Rezultate remarcabile la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol datorate proiectului PNRAS

Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol, județul Constanța, a marcat o evoluție impresionantă în urma derulării proiectului PNRAS, sub deviza: „Educația este pașaportul nostru către viitor, pentru că mâine aparține oamenilor care se pregătesc începând de azi”.

Acest proiect de anvergură a implicat nu mai puțin de 340 de elevi – 70 în activități de intervenție și 270 în activități de prevenție, având impacte semnificative asupra performanței lor școlare:

  • Rata de abandon școlar a înregistrat o scădere considerabilă de la 8,32% la 2%;
  • Rata de absolvire a clasei a VIII-a a crescut de la 89% la 96%;
  • Participarea la evaluarea națională a avut o evoluție pozitivă, crescând de la 81% la 94,61%;
  • Rata de promovare la aceeași evaluare a crescut de la 31% la 69%;
  • Procentul elevilor cu un număr de peste 40 de absențe nemotivate într-un an școlar a scăzut semnificativ de la 12,80% la 6%.

Doamna Natalia Palas, directoarea liceului și managerul proiectului, a mărturisit: „Sunt fericită că am avut această oportunitate de a contribui la dezvoltarea unității de învățământ prin intermediul proiectului PNRAS. Mă bucur că eforturile noastre au fost răsplătite prin rezultatele obținute de elevi și că am reușit să oferim șanse egale la educație pentru elevii din medii defavorizate.”

Astfel, prin dedicație, efort și inovație, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” a reușit să pună în valoare potențialul său și să asigure un viitor mai luminos pentru elevii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *