Studenți europeni în vizită la Ciugud pentru a descoperi administrația publică din România

Studenți europeni în vizită la Ciugud pentru a descoperi administrația publică din România

Zilele trecute, comunitatea din Ciugud a fost gazda unui eveniment deosebit. Un grup de tineri din diverse țări europene, aflați într-un schimb de experiență la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, au vizitat localitatea pentru a se familiariza cu modul în care funcționează administrația publică din România.

Vizita studenților străini a avut ca principal obiectiv descoperirea proceselor și inițiativelor din domeniul administrației publice. S-au purtat discuții referitoare la digitalizarea serviciilor publice, un subiect fierbinte și de actualitate în toată Europa. De asemenea, au fost abordate teme precum atragerea fondurilor europene și modalitățile prin care acestea pot contribui la dezvoltarea localităților.

Un alt punct central al discuțiilor a fost „educația viitorului”. Studenții, reprezentând generația viitoare de lideri, au fost extrem de interesați de direcțiile în care România își dorește să evolueze în domeniul educațional.

Această interacțiune nu doar că a oferit tinerilor o perspectivă asupra administrației românești, dar a și consolidat legăturile dintre România și alte țări europene, subliniind importanța colaborării și învățării reciproce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *