Arad – a doua Conferință Regională de promovare a Campaniei Naționale ”Reciclăm în România”

Conferință Regională de promovare a Campaniei Naționale ”Reciclăm în România”
MMAP continuă seria de conferințe regionale dedicate colectării separate a deșeurilor, în scopul promovării campaniei Reciclăm în România, la Arad, în prezența autorităților locale și a unor experți în problemele de mediu și în domeniul reciclării deșeurilor din Regiunea de dezvoltare Vest.
La eveniment au participat ca speakeri Mihai Drăgan – director Direcția Comunicare MMAP, Florian Pop – Country Manager FCC Environmental Services România, Mihai Toader – Project Manager Asociația Respo DEEE, Anca Severin – director de marketing și comunicare la Compania RetuRO SGR, Lorenzo Barabaș – director general Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, Dan Pascu – Director General al SC Retim Ecologic Service Arad, Victor Balaniuc – General Manager CODRU Festival 2023 și Cristian Bucureștianu – Președintele Asociației CODRU Festival.
”Avem una din cele mai reduse rate de reciclare a deșeurilor municipale din Uniunea Europeană, 14% după datele Eurostat. Colectarea deșeurilor este un pas important în tranziția către un stil de viață sustenabil și dacă nu acționăm azi, generațiile viitoare vor fi afectate puternic. Incercăm să explicăm ce anume presupune colectarea separată, care sunt beneficiile și care este legislația în vigoare”, a precizat Mihai Drăgan, directorul Direcției Comunicare din MMAP.
Acesta a explicat că, potrivit sondajului IRES realizat de MMAP în 2021, peste 88% dintre cetăţeni sunt interesaţi de colectarea separată şi de reciclare, peste 73% îşi manifestă interesul de a primi informaţii suplimentare, 45% nu au fost niciodată informați despre obligativitatea prin lege a colectării separate, 94% au nevoie mai multă informație, de educație, 92% s-au referit la creșterea gradului de colectare dacă am avea o infrastructură mai bună, 50% nu colectează deloc separat.
“E o problemă de mediu, dar și economică, deoarece aruncăm bani la groapa de gunoi. Ca prim pas al procesului de reciclare, colectarea separată trebuie să devină un obicei firesc pentru fiecare dintre noi, dar mai ales pentru copii și tineri. La final, cetățeanul trebuie să rețină că <<Unele lucruri trebuie separate. La fel și deșeurile>>, acesta fiind și sloganul campaniei”, a adăugat Mihai Drăgan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *