Bucătăriile HoReCa sunt acele bucătării care sunt create pentru sectorul HoReCa, acesta fiind un acronim pentru Hoteluri, Restaurante și Catering. Termenul acesta face trimitere directă la echipamente, spații și procesele de gătit care sunt folosite în aceste tipuri de unități.
Bucătăriile HoReCa sunt dotate cu echipamente comerciale avansate printre care și următoarele: cuptoare profesionale, frigidere și congelatoare industriale, plite și grătare comerciale, feliatoare de mezeluri, mixere mari, roboți de bucătărie și mașina de tocat carne.
Spațiile sunt proiectate în așa fel încât să maximizeze eficiența și siguranța. Aceste spații cuprind arii de lucru care sunt separate pentru prepararea cărnii, peștelui, legumelor, dar și deserturilor, sisteme de ventilație avansate cu scopul de a controla aburul și fumul, și suprafețe care sunt ușor de curățat fiind create din materiale rezistente.
Acestea sunt configurate cu scopul de a gestiona un volum mare de comenzi într-un interval mic de timp. De asemenea, în sectorul HoReCa trebuie să se respecte reglementările stricte cu privire la siguranța alimentară, dar și la igienă. Aceste bucătării sunt concepute și echipate în așa fel încât să gestioneze o diversitate de preparate, de la mese simple, până la meniuri complexe pentru evenimente de mari anverguri.
Ce mașini de tocat sunt folosite în bucătăriile HoReCa?
Fiind un sector populat de o mulțime de oameni, este nevoie de procesarea unei cantități mari de carne, lucru ce determină faptul că, în bucătăriile HoReCa, este nevoie de o mașină de tocat carne profesională. Astfel, mașinile de tocat ce au capacitatea a toca un volum de peste 100 de kilograme pe oră sunt perfecte pentru bucătăriile din acest sector.
Pe măsură ce puterea motorului este mai mare, cu atât cantitatea de carne va putea fi mai mare, mai rapid tocată și într-un mod cât mai eficient. Puterea medie a unei astfel de mașini de tocat carne este între unu și trei cai putere.
Cum se alege mașina de tocat pentru bucătăriile HoReCa pentru a fi eficientă în acest sector?
Pe piață există o diversitate când vine vorba de mașini de tocat carne profesionale, astfel, alegerea nu este una simplă în niciun caz. Pentru a fi sigur că se alege un echipament bun și care va funcționa o perioadă lungă de timp, trebuie luate în considerare mai multe aspecte, printre care și următoarele: tipul mașinii de tocat carne, mărimea mașinii de tocat și capacitatea sa, puterea motorului și viteze diferite, dar și materialele mașinilor de tocat și durabilitatea acestora.
Există două tipuri de mașini de tocat: mașini de tocat manuale și mașini de tocat electrice. Mașinile electrice automate sunt considerate a fi cea mai bună alegere pentru bucătăriile din sectorul HoReCa. Acestea au capacitatea de a toca o cantitate mai mare de carne într-un timp mult mai scurt spre deosebire de cele manuale. Din acest motiv, mașinile de tocat manuale nu sunt eficiente în bucătăriile profesionale.
Cu cât are o putere mai mare, cu atât carnea va fi tocată mai rapid și mai eficient. Spre exemplu, un motor cu o putere între unu și trei cai putere este considerată a fi potrivită pentru modelele profesionale. De obicei, este indicat să se aleagă o mașină de tocat carne cu mai multe trepte de viteză, recomandat patru sau chiar cinci trepte de viteză. Acesta este un sfat pentru a avea parte de un control precis asupra procesului de tocare, în așa mod încât să se obțină de fiecare dată consistența dorită și esențială pentru prepararea diverselor rețete.
Mașinile de tocat carne profesionale sunt fabricate din materiale durabile și calitative cum ar fi oțelul inoxidabil, materiale care sunt rezistente la coroziune și uzură pe un termen de timp îndelungat. Lamele și „melcul” care toacă trebuie să fie de înaltă calitate, foarte bine ascuțite și concepute dintr-un material de metal, rezistent, de obicei se preferă oțelul inoxidabil. În aceeași măsură, carcasa acestor mașini este indicat să fie una robustă și durabilă, fiind creată și aceasta la rândul său din oțel inoxidabil.
Mașinile de tocat carne profesionale sunt eficiente în domeniul HoReCa mulțumită capacității lor de a procesa rapid și eficient cantități considerabile de carne, asigurând o consistență uniformă. Acest echipament permite controlul precis asupra procesului de tocare, oferind versatilitate în obținerea diferitelor texturi. Nu în ultimul rând, designul ergonomic și funcționarea eficientă reduc timpul de preparare și efortul.