DJ 132, finanțat prin PNDL, a fost finalizat

DJ 132, finanțat prin PNDL, a fost finalizat

”Încă de când eram președintele Consiliului Județean Brașov, m-am implicat în proiectul de reabilitare a acestui drum, care face legătura între Rupea, Homorod, Mercheasa, Jimbor și limita județului Harghita”, a menționat ministrul Adrian Ioan Veştea.

Structura rutieră a drumului a fost complet refăcută, pe o lungime de 18,161 km, de la carosabil, acostamente, drumuri laterale, trotuare, şanţuri, rigole, podeţe, 8 poduri, până la amenajarea alveolelor pentru staţiile de transport public.

Pentru siguranţa circulaţiei, au fost realizate parapete de protecţie, marcaje longitudinale și transversale, indicatoare şi stâlpi rutieri, benzi rezonatoare.

Acest drum este important nu doar pentru deplasarea locuitorilor din partea nordică a judeţului Brașov spre principalele căi rutiere, ci şi ca variantă de legătură între județele Braşov și Harghita, creând noi oportunități de mobilitate pentru cetățenii României.

Finanțarea lucrărilor de realizare a acestui proiect extrem de necesar localităților din zona Rupea, în valoare de 68.251.441,20 de lei, a fost asigurată de Ministerul Dezvoltării, în cadrul etapei a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, precum și de CJ Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *