Finanțările prin schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare intră în linie dreaptă!

Finanțările prin schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare intră în linie dreaptă
Cele 8 firme din industria prelucrătoare care au fost declarate eligibile pentru obținerea finanțării pe schema de ajutor de stat instituită prin HG 959/2022 au semnat astăzi contractele la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT).
Schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare este o schemă multianuală de granturi de la bugetul de stat, pentru investiții inițiale ale companiilor din industria prelucrătoare, în valoare totală de 300 de milioane de euro, lansată în anul 2022.
În sesiunea 01 noiembrie 2022 – 16 decembrie 2022 au aplicat 97 de companii, dintre care 8 s-au calificat pentru sprijin, în limita bugetului disponibil. Clasamentul final al beneficiarilor a fost publicat în luna aprilie 2023 pe site-ul MEAT, iar astăzi cele 8 companii au semnat contractele de finanțare.
În termen de 6 luni de la semnarea acordurilor de finanțare, beneficiarii au obligația de a prezenta dovada cofinanțării precum și de a demara investiția. Așadar, plățile în cadrul acordurilor de finanțare se vor efectua pe principiul rambursării cheltuielilor efectuate de către beneficiari pe parcursul realizării investiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *