Peste 36.000 de preșcolari de grupa mare de la grădinițe de stat și private au participat la prima ediție a programului de educație ecologică ”Tedi și prietenii naturii’’ desfășurată la nivel național.
MMAP este partener cu Maspex Romania, prin brandul Tedi care, în anul școlar 2023-2024, a oferit copiilor de la grupa mare de la grădinițele participante posibilitatea de a-și însuși reguli de bază privind protecţia mediului, reciclarea, colectarea separată, respectul faţă de plante şi animale, precum și informații utile privind o alimentaţie corespunzătoare sau importanța petrecerii active a timpului. A fost abordată și tematica privind economisirea banilor, care are o legătură relevantă cu grija pentru natură şi gospodărirea responsabilă a resurselor acesteia.
Festivitatea care a marcat încheierea acestei ediții a avut loc la Grădinița cu program normal nr. 4 din Vălenii de Munte, jud. Prahova. Peste 20 de copii au participat la lecția ”Suntem ecologiști” în prezența lui Tedi și a Andreea Ibacka, ambasadorul programului, care au stat alături de cei mici, sprijinindu-i în realizarea sarcinilor primite.
Pentru desfăşurarea activităţilor la clasă, Tedi a asigurat gratuit suportul didactic care constă în materiale educative complexe şi atractive, special concepute pentru cei mici care pot învăța prin joc reguli de protejare a mediului, de recreere activă și nutriție. Au învățat să separe deșeurile, să aleagă exercițiile fizice adecvate, să cunoască beneficiile consumului de legume și fructi, precum și principiile de bază ale economiei și impactul lor asupra mediului.
În anul școlar 2024-2025 va avea loc cea de-a doua ediție. Startul înscrierilor va fi dat în luna septembrie.
- Participarea și suportul didactic sunt GRATUITE
- Materialele educaţionale sunt adaptate nivelului de învăţare din grădiniţe și conțin 7 scenarii pentru activități împreună cu materialele didactice ajutătoare și fișele de lucru
- Scenariile acestor activităţi conţin şi indicațiile necesare pentru desfăşurarea online a lecţiilor, precum şi pentru situațiile în care conectarea online cu copiii nu este posibilă.
- Materialele au fost elaborate de către o echipă de experţi (un pedagog, un psiholog, un ecologist şi un nutriţionist).