La Ministerul Energiei a venit Moș Nicolae

La Ministerul Energiei a venit Moș Nicolae

„La Ministerul Energiei a venit Moș Nicolae. Și nu atât pentru noi, cât pentru sute de comunități din toată România. Despre ce este vorba? Azi la ora 9 dimineața am lansat primul apel de proiecte din Fondul pentru Modernizare pentru instituțiile publice locale, punând la bătaie jumătate de miliard de euro. Banii vor finanța proiecte în întreaga țară pentru școli, spitale, cămine culturale și alte instituții publice, care își vor monta panouri fotovoltaice sau alte capacități de producție de energie regenerabilă (eolian, hidro) pentru acoperirea autoconsumului.

Încă din primele ore au fost deja depuse peste 700 de aplicații. Valoarea tuturor proiectelor depuse până la acest moment este de aproape 1,8 miliarde de lei, adică aproximativ 70% din valoarea bugetului alocat. Mult succes, tuturor doritorilor!

Acest sprijin financiar oferit de Ministerul Energiei va reduce cheltuielile publice la nivelul a sute de instituții publice, iar cetățenii vor avea acces la servicii publice mai bune și mai ieftine. Înseamnă și că facem ceea ce am spus: investiții, investiții, investiții” a transmis ministrul Sebastian Burduja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *